Despre
parfumuri

Clasificare Parfumuri

1. Clasificare parfumuri:

Unic Floral; Buchet Floral; Oriental sau Ambra; Lemnos; Piele / Tutun; Chypre; Fougere ( Feriga ).

S-au mai adaugat apoi: Floral; Verde; Aquatic, Oceanic; Citrice; Fructate; Gurmand.

2. Concentratie, calitatea parfum:

(un parfum de calitate are o buna concentratie optima dintr-o materie prima de inalta calitate)

Procentul de esenta in compozitia unui produs de parfumerie influenteaza puterea si persistenta aromei insa calitatea esentei are un mare efect in calitatea produsului si mai ales cat de fina, prietenoasa si sanatoasa este in contact cu pielea noastra.

(Parfumuriile ieftine au concentratie slaba si esenta de o calitatea joasa, ecest lucru explica pretul sczut)

3. Notele parfumului:

Sunt trei etape in care un parfum elibereaza mireasma lui:

Notele de Varf Parfumuri. Sunt primele note care se simt dupa aplicarea parfumului.Ele au molecula cea mai mica, astfel incat se evapora cel mai rapid. Notele de Varf reprezinta in principiu insasi aroma parfumului.

Notele de Mijloc parfumuri. Acestea isi fac simtita prezenta dupa ce notele de varf incep sa se evapore.

Notele de Baza Parfumuri. Notele de baza incep sa se distinga dupa ce,cele de mijloc se evapora si sunt cele mai puternice si mai persistente pastrandu-si aroma cateva ore.Notele de baza si cele de mijloc reprezinta aroma parfumului pielea noastra si poate fi diferita in functie de pH-ul fiecaruia.

4. Recomandari pentru alegerea parfumurilor:

Pentru majoritatea femeilor, gasirea parfumului perfect poate reprezenta o adevarata provocare.

Parfumul este o extensie a personalitatii noastre, reflecta starea de spirit a fiecareia dintre noi si ii lasa pe cei din jur sa decopere mica parte din felul nostru de a fi. Tocmai de aceea, este important sa acordam o atentie sporita alegerii esentei pe care o purtam zi de zi.
*Testati parfumul pe pielea dvs, trebuie sa va simtiti ca ati gasit mireasma pe care o cautati ca o carte de vizita.

*Parfumul fresh, floral (parfum usor) este potrivit pentru diminiata si prima parte a zilei, iar dupa amiaza se poate un parfum energic putin mai greu (mireasma usor buternica) fructat, lemnos sau multifloral iar daca sunteti fan parfumului puternic si strident puteti sa le folositi seara (evinimente speciale, cluburi…)

*Trebuie tinut cont in alegerea parfumului si de anotimp se de varsta (20-30 ani, 40-50 ani).

*Din când în când e bine să mai alternezi parfumurile. Mireasma prfumului intra in structura pielea noastra iar nasul tinde să se obisnuiasca cu aceias miros si numai simsim mirosul (avem impresie ca parfumul este mai slap de cat inainte)

5. Recomandari pentru aplicarea parfumului:

*Parfumul se aplica pe pielea curata de la o distanta de aproximativ 20 cm pe punctele calde de pe corp

*aplicati pe punctul dintre clavicule,lobii urechilor, incheieturi, coate, la baza parului pe coloana vertebrala.

*Pe materiale, parfumul persista cel mai mult pe blana, lana si catifea, iar pe matase pateaza si nu persista.

*E bine sa alegeti produse de ingrijire din aceeasi gama sau produse fara miros.

*Daca nu sunteti multumiti de persistenta unui parfum de calitate puteti incerca un alt parfum mai potrivit pH-ului d-voastra sau pulverizati pe haine in cazul in care parfumul nu contine coloranti. Folositi un parfum de calitate sau unul de corp in special dupa baie.

*Din când în când e bine să mai alternezi parfumurile. Mireasma prfumului intra in structura pielea noastra iar nasul tinde să se obisnuiasca cu aceias miros si numai simsim mirosul (avem impresie ca parfumul este mai slap de cat inainte)

6. Recomandari pentru depozitarea parfumurilor:

Parfumurile se depoziteaza in locuri racoroase, ferite de razele soarelui sau de lumina puternica. O sticla de parfum isi poate mentine aroma mult timp daca este pastrata corespunzator.

7. Implicatii asupra sanatatii:

Acordati o atentie deosebita atunci cand achizionati parfumuri. Eticheta unui parfum trebuie sa aiba toate elementele de identificare a producatorului, compozitie si alte informatii utile.Intrebati comerciantul daca parfumurile au analize dermatologice, celelalte analize cerute de lege si daca sunt notificate la Ministerul Sanatatii.

Sa luati in considerare ca parfumurile cele mai ieftine nu sunt neaparat achizitii bune.